EGYPTE
Wij helpen u
graag verder
 
 
 

De Nijl. Tussen Arabië en Afrika
Deze rivier heeft een lengte van ca. 6.800 km en is daarmee de langste rivier van de wereld. De Witte Nijl stroomt vanaf het Victoriameer Oeganda binnen. Na het passeren van de befaamde Murchison Falls vervolgt de rivier als Albert Nijl het laatste deel op Oegandees grondgebied. Via Zuid Sudan stroomt de rivier als Witte Nijl Soedan binnen.

Bij de hoofdstad Khartoem voegt het water van de Blauwe Nijl zich bij de Witte Nijl. Deze grootste zijrivier van de Nijl ontspringt in het Tanameer in Ethiopië. Vanaf Khartoem stroomt de Nijl door de Soedanese woestijn naar Egypte.

 
aant. dagen
 
Schip
Categorie
Taal
 
prijs pp. vanaf

  10   ms Mövenpick Royal Lily 4+       Caïro, Luxor, Edfoe, Kom Ombo, Aswan, Luxor
€ 1.767
                     
 
9
  ms Dahabiya Sonesto Amirat 4+       Aswan, Kom Ombo, Gebel Silsilla, Edfoe, Esna, El Kab, Luxor
€ 2.284
                     
  10   ms Oberoi Zahra 5+       Cairo, Aswabn Edfoe, Luxor, Denderah, Luxor
€ 4.189
                     
 

Egypte was al sinds de oudheid volledig afhankelijk van de rivier. Dankzij de Nijl kon Egypte al vroeg in de geschiedenis uitgroeien tot een machtig rijk. De rivier was een belangrijke verbindingsweg voor goederen en men-sen vanuit Afrika naar de Middellandse Zee en voorzag de landbouw en veeteelt van het broodnodige water. Het grootste deel van de Egyptische bevolking leeft langs de oevers van de Nijl. Ook bijna alle culturele en historische bezienswaardigheden uit het oude Egypte bevinden zich langs het stroomgebied. Vandaar dat cruises alleen het laatste gedeelte van deze prachtige rivier bevaren om U in relatief korte tijd een volledig beeld te geven van de geschiedenis van dit land, een geschiedenis die mede de vroege beschaving van de mens laat zien. pracht, met haar vriendelijke bevolking. Tijdens de cruise komen steeds de vele invloeden van de kolo-niale tijden zichtbaar in architectuur, decoratie en cultuur. Door gebruik te maken van de rivier, vaak de levensader voor de locale economie, krijgt u een goed beeld van het dagelijkse leven.

 

 
 
Cruise Consulting ctr BVBA - Lic A 6231 - Dijkstraat, 3 - 2960 Sint Lenaarts - info@rivercruises.be

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

END