M/Y Harmony G
Wij helpen u
graag verder
 
 
 
 
VERTREKDATA 2019
11 & 25 Januari – 1 & 8 & 15 & 22 Februari 2019
   
Onvergetelijke luxe cruise op de Gambiarivier op de
M/Y Harmony G gevolgd door een safaribelevenis in het Fathala Game Reserve
 
   
 
   

Dag 1 Dakar / Senegal
Aankomst in Dakar en transfert naar een centraal gelegen hotel. Overnachting in kamer met ontbijt.

 

Dag 2 Dakar / Senegal
Na het ontbijt, maken we een uitstap naar het eiland Gorée met bezoek en middagmaal. Na de lunch terugkeer naar het vaste land voor een geleide rondrit door Dakar met bezoek aan de belangrijkste monumenten. Deze tocht eindigt in de haven van Dakar waar we Inschepen aan boord van de MV HARMONY G. Na het diner varen we zuidwaarts langs de kust richting de Saloum Rivier Delta. Overnachting aan boord.

 

Dag 3 Djiffere – Banjul/ Gambia
In de ochtend bereiken we de Sine - Saloum delta in Senegal, een UNESCO biosfeer reservaat en natuurlijke habitat voor veel vogelsoorten maar ook voor zeeschildpadden, dolfijnen, West Afrikaanse zeekoeien en krokodillen. We maken een excursie naar het dorpje Joall Fadiouth dat gelegen is op een
eiland met vele schelpen en schelpdieren die ook in lokale gebouwen en ambachten worden gebruikt. ’s Middags verlaten we Senegal en de Saloum delta en varen we zuidwaarts richting Gambia om Banjul, de hoofdstad en de toegangspoort van de 1.126 km lange Gambia rivier te bereiken. Avond thema : de nacht van de vissers – overnachting aan boord in Banjul

 

Dag 4 Banjul / Gambia
In de voormiddag staat een excursie gepland naar Bakau met zijn krokodil “Katchikaly”, zijn botanische tuinen, gevolgd door een kort bezoek aan Banjul.

 

Dag 5 Tendaba / Gambia
In de ochtend varen we met motorbootjes richting Tendaba, gelegen aan de zuidelijke oever van de Lower Rivier Division. Dit is het startpunt van de excursie. Dit is een klein vissersdorpje met een overheersend islamitisch geloof. Van daaruit wandelen we naar Batelling, een klein dorpje aan de ingang van Kiang West National Park. Het gebied beschikt over meer dan 250 verschillende soorten vogels waarvan vele ergens anders moeilijk te observeren zijn. Ook andere dieren kunnen we hier zien, waaronder de bavianen uit Guinee, de bosbok, wrattenzwijnen, Senegalese galago (klein aapje) en de moerasstokstaartjes. Met een open safaritruck keren we terug naar Tendaba. In de namiddag maken we een excursie naar het Bao Bolong Wetland reservaat. Avondmaal en overnachting aan boord in Tendaba.

 

 

Dag 6
De Gambia rivier – Kuntaur – Gambia rivier nationaal park/ Gambia

In de vroege ochtend varen we stoom opwaarts richting Kuntaur en genieten aan boord van het wisselende landschap. In de vroege
namiddag komen we aan in de bruisende haven van Kuntaur, dit is de laatste stop langs de rivier voor schepen die een oceaanvaart maken. In de namiddag maken we een 3 uur durende cruise over de Gambia rivier. Eerste stop is het zuidelijkste punt van Baboon eiland waar een lokale boswachter aan boord komt om meer informatie te geven over het park en zijn flora en fauna. Op de terugweg varen we langzaam langs de oevers van het Baboon eiland. Dit eiland is de thuisbasis van het Chimpansee
Rehabilitation Project. Er is ook de mogelijkheid om nijlpaarden, rokodillen, rode franje en groene vervet apen en de populairste vogels van Gambia te zien.

 

Dag 7 Kuntaur – Janjanbureh – Kaur/ Gambia
Per bus en veerboot komen we in Janjanbureh, het vroegere Georgetown, één van de oudste steden van Gambia. Wandeling door de stad langsheen de residentie van de gouverneur, de markt en de ethodistenkerk met zijn school. Met de veerboot en bus terug richting Kuntaur en onderweg nog een korte stop in Lamin Koto. Bezoek aan de school gesponseerd door Variety Cruises. We houden ook nog even halt bij de mysterieuze steencirkels in Wassau, een megalithische site die duizenden jaren geleden als een begraafplaats werd beschouwd.

's Middags, na de lunch, varen we stroomafwaarts naar Kaur, een klein vissersdorpje aan de oevers van de Gambia rivier. Avond thema : Kapiteins’ afscheidsdiner – overnachting aan boord in Kaur

 

Dag 8 Kaur – Banjul/ Gambia
We verlaten Kaur in de vroege ochtend en varen verder stroomafwaarts richting Banjul. Aankomst in Banjul rond 16.00 uur. Hier ontschepen we en verlaten de rest van onze medereizigers en worden naar de Banjul ferry terminal gebracht. De overzet van Banjul naar Barra ferry terminal is een onvergetelijke ervaring, een héél andere vaarervaring dan onze cruise die we net gemaakt hebben. De wagen brengt ons naar Amdellai, de grenspost tussen Gambia & Senegal. Daar wacht ons de transferwagen op van de Fathala Game Reseve Lodge. De komende 4 nachten logeren we in een luxueuze tentsuite op basis van kamer met ontbijt.


Dag 9-10-11: Fathala game reserve lodge/ Senegal
In de volgende 3 dagen krijgt U een aanbod van excursies inbegrepen in uw verblijf. Game drive & Lion walk – Mangrove trip met hapjes & drankjes – Geleide boswandeling met vogelobservatie – Bezoek aan Toubacouta en de lokale markt.

 

Dag 12: Fathala game reserve – Dakar/ Senegal
Na het ontbijt vrije voormiddag om afscheid te nemen van deze prachtige locatie. Vrij middagmaal gevolgd door een privé transfer naar de internationale luchthaven van Dakar, waar U s ’avonds aan boord gaat van de terugvlucht naar Brussel.

 
   
Pakketprijs per persoon met verblijf in kajuit type C : 2.999€

Toeslag type B
+ € 490
   
Toeslag type A
+ € 950
   
Toeslag type P (suite):
+ € 1450
   
       
 
Inbegrepen in pakketprijs:
 
Transfer Dakar internationale luchthaven/hotel in Dakar – verblijf in kamer met ontbijt – ½ dag bezoek aan Ile Gorée met lunch – ½ dag stadstour in Dakar – 7dagen/6nachten cruise in vol pension aan boord van MV HARMONY G – excursie pakket gedurende de cruise – transfer van Banjul naar Fathala Game Reserve – 4 nachten verblijf in luxe tent inclusief ontbijt – excursiepakket tijdens het verblijf – transfer Fathala lodge /internationale luchthaven Dakar.
 
   
Niet inbegrepen:  
Internationale vlucht retour naar Dakar – niet vermelde maaltijden tijdens cruise & lodge verblijf – alle dranken – persoonlijke uitgaven – fooien -  reisverzekering.  
   
Extra informatie:  
 

 

 
Vertel een vriend:
 
Download pdf
 
 
Cruise Consulting ctr BVBA - Lic A 6231 - Dijkstraat, 3 - 2960 Sint Lenaerts - info@rivercruises.be

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

END