Azië
Wij helpen u
graag verder
 
 
 

Het blijft altijd nog een beetje een mysterieus werelddeel, Azië. Sfeervol, mooi, indrukwekkend, vriendelijk, aangenaam, boeiend, maar telkens ook een beetje mysterieus. U kunt het op verschillende rivieren zelf ervaren.

 
14 dagen - Prachtige reis & cruise in Myanmar
Yangon, Mandalay, Amarapura, Mingun-Ava, Monywa, Yandabo, Hnaw Gone, ... Prome
Vertrek: maart - december 2018
Vanaf 5529 € p.p.
 
13 dagen - Indrukwekkend Vietnam & Cambodja
Ho Chi Minh / Saigon, >My Tho, Cai Be, Tan Chau, Phnom Penh, Chong Koh, Oudong, Angkor Temples, Siem Reap
Vertrek: januari - april 2018
Vanaf 3195 € p.p.
 
15 dagen - Echte luxe verwencruise. TOP-reis!
Phnom Penh, Koh Oknha Tey, Kho Chen, Siem Reap, Prek Toal, Cai Be, Ho Chi Minh ...
Vertrek: februari - november 18
Vanaf 10349 € p.p.
 
 

Irrawaddy
De rivier Irrawaddy (of Ayeyarwady) is al ongeveer 1200 jaar de levensader van Myanmar (Birma). Veel dorpen en steden, waaronder de vroegere hoofdstad Mandalay, zijn aan de rivier gelegen. Voor het grootste deel van hun handel zijn deze dorpen en steden afhankelijk van de rivier, maar het is ook een belangrijke visgrond voor de bevolking en duizenden hectaren landbouwgrond worden geïrrigeerd met water van deze rivier.

De rivier ontstaat door de samenvloeiing van de rivieren Nmai en Mali, die op hun beurt weer ontstaan uit de gletsjers van de Himalaya in
Noord-Myanmar. De rivier heeft een lengte van 2.170 kilometer, een stroomgebied van 400.000 km2 en vormt aan het einde een delta van
300 km. breed.

De hoogtepunten van de bezienswaardigheden langs de rivier liggen voornamelijk tussen het traject Mandalay en Prome, daar waar wij de cruisearrangementen aanbieden.

17 dagen - Incl. wijnen bij lunch en diner.
Ho Chi Minh, Cai Be, Sa Dec, Tan Chau, Phnom Peng, Oudong, Siem Reap, Ha Long Bay, Hanoi
Vertrek: januari - dedcember 2018
Vanaf 5119 € p.p.
 

13 dagen - Begeleide groepsreis
Anghor Thom - Prek Dam - Koh Chong - Cholong ...
Vanaf 4689 € p.p.

 

 

 

Mekong
De rivier Mekong ontspringt op het Tibetaans plateau en komt 4909 kilometer verder uit in de Chinese Zee. Ze doorkruist delen van China, Myanmar (Birma), Thailand, Laos, Cambodja en tenslotte Vietnam, maar dan onder een andere naam. Langs de hele rivier is de bevolking afhankelijk van deze grote stroom vanwege visserij, voor transport, irrigatie van landbouwgrond en tegenwoordig ook toerisme.
Voor de Mekong hebben wij de route van Ho Chi Minh City (Saigon) naar Siem Reap via onder andere Phnom Penh, dus door Vietnam en Cambodja.

Deze cruise kan ook in omgekeerde volgorde worden uitgevoerd. De vaarroute doorkruist prachtige landschappen met jungle, glooiende velden en pittoreske plaatsjes met prachtige bezienswaardigheden.

Het Verre Oosten openbaart zich in al haar schoonheid, met haar mystiek en stille pracht, met haar vriendelijke bevolking. Tijdens de cruise komen steeds de vele invloeden van de koloniale tijden zichtbaar in architectuur, decoratie en cultuur. Door gebruik te maken van de rivier, vaak de levensader voor de locale economie, krijgt u een goed beeld van het dagelijkse leven.

 
 
Cruise Consulting ctr BVBA - Lic A 6231 - Dijkstraat, 3 - 2960 Sint Lenaerts - info@rivercruises.be

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

END