Seine, Rhône & Saône 2024

Wij helpen u
graag verder
 
 
 
 
 

 

Seine
De Seine stroomt door Parijs, dat weet iedereen en Parijs heeft ontelbaar veel bezienswaardigheden. Het is dan ook een goed begin van een cruise over de Seine naar het schilderachtige Normandië. De Seine slingert door het landschap waardoor in de vele bochten het landschap steeds sterk naar elkaar toebuigt en varieert. Langs deze route bevinden zich ontelbare plaatsen waar grote artiesten in het verleden hun inspiratie vandaan haalden.
Van Gogh, Gauguin, Edith Piaf, Claude Monet, Picasso en vele anderen bezweken voor de schoonheid van deze streek waar de Seine haar weg vindt naar de Atlantische oceaan. Veel kunstenaars lieten zich inspireren door de witgekalkte rivierterrassen en groene weiden langs de ´kloosterweg´ tussen Caudebec-en-Caux en Rouen. U kunt met moderne camera´s uw eigen composities samenstellen en zo een kleurrijke impressie maken van een oververgetelijke vakantie.

 

Rhône & Saône

De Rhône begint in Zwitserland en stroomt door het meer van Genève naar Frankrijk met grote snelheid. Pas bij Lyon is de rivier goed bevaarbaar en stroomt dan kalm naar de Middellandse Zee door de vallei die bekend staat als vooraanstaand wijnbouwgebied.

De Saône ontstaat in de Vogezen en komt bij Lyon samen met de Rhône. Met Lyon als centrale startplaats van een cruise kunnen de beide rivieren gemakkelijk worden gecombineerd en droomt u als vanzelf van heerlijke wijnen, de geur van lavendel of het geluid van galopperende wilde paarden. In het zonnige klimaat van Zuid Frankrijk waar Beaujolais en Côte-du-Rhône rijpen neemt u snel de laissez-faire levenswijze van de Fransen over. Langs de Rhône en Saône liggen veel steden met historische centra met interessante bezienswaardigheden en omgeven
door aantrekkelijke landschappen.
Bezoek steden als Châlon-Sur-Saône, Tournus, Mâcon en Trévoux aan de Saône en Lyon, Vienne, Tournon/ Tain-l´Hermitage, La Voulte, Viviers, Châteauneuf-du-Pape, Avignon en Arles aan de Rhône. Zoveel beleven in korte tijd is alleen comfortabel te doen, terwijl u tussendoor heerlijk geniet van de uitstekende service aan boord van onze luxe cruiseschepen.

 

Gironde, Garonne et Dordogne
De Gironde is een bevaarbare riviermonding van de rivieren Garonne en Dordogne. In de streek langs deze rivieren worden al eeuwenlang uitstekende wijnen gemaakt waarmee Bordeaux wereldwijd op de kaart is gezet. De linkeroever is waar de meeste wijngaarden liggen. De rechteroever vormt met hoge kliffen en heuvels voor een prachtig contrast.

U kunt vanaf het water optimaal genieten van de uitzichten op beide oevers en aan wal kunt u de geneugten van de wijnbouw zelf proeven. En natuurlijk bent u onder de indruk van de châteaux, de historische plaatsen en gebouwen en de overweldigende natuur. De Gironde in combinatie met de Garonne en Dordogne vormen een indrukwekkend vaargebied en bieden een zeer gevarieerde cruise.

Gelieve contact op te nemen met ons kantoor voor cruises op maat in dit vaargebied.

 
 
Cruise Consulting ctr BVBA - Lic A 6231 - Rootenstraat 7 bus 18 - 3600 Genk - info@rivercruises.be

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

END